Sääjutustelu on suomalaisen keskustelukulttuurin lempilapsi. Se, miltä ulkona näyttää tällä hetkellä tai minkälainen jouluaaton aaton ajosää oli viisitoista vuotta sitten, ovat täysin tuttuja ja yleisesti hyväksyttyjä puheenaiheita.

 

Kuten rakkaalla lapsella on monta nimeä, on myös suomalainen sääsanasto lunta tulvillaan. On nietosta ja natturaa, räntää ja roustetta, kuuraa ja kohvaa.

 

Jäistä tienpintaa tarkoittavat iljanne, kaljama ja jääkallo merkitsevät pääkallokeliä niin autoilijalle kuin muillekin teillä liikkujille. Kun tietä peittää äärimmäisen liukas ja tiivis jääkerros tai sen pintaan on pakkautunut tiivistä lunta tai jäätä (polanne), on ratin takana oltava tarkka ja varma. Vaihtelevissa talvisäissä ajaessa päämääränä onkin aina määränpää. Jotta hoidat homman turvallisesti kotiin, suosittelemme tarkistamaan, millä kiidät pitkin jäisiä talviteitä.

 

RengasCenter -liikkeistä saat talveksi renkaat ja vanteet parhaaseen pakettihintaan. Luotettavat Nokian Nordman 7 -renkaat ja tuliterät Dezent TY -vanteet alla haastavilla säillä on turvallisempi kulkea, yli iljanteiden ja halki natturan.

 

Esimerkkihintoja (hinnat sis. alv 24% ja rengaskierrätysmaksun):

Koko Hinta per. sarja
195/65-15 649,-
205/55-16 799,-
205/60-16 799,-
225/55-17 1119,-

 

Renkaat: Nokian Nordman 7

Vanteet:  Dezent TY, värivaihtoehdot graphite ja silver. Lisäämällä pakettihintaan 100 € vaihtoehtoina ovat myös Dotz CP5 -vanteet (16”-17”), väreinä dark ja graphite.

 

Muista varmistaa autokohtainen sopivuus.

Meiltä saat myös renkaiden ilmanpaineen valvonnan anturit.