Turvaa tieliikenteeseen läpi talven

Talviajokausi on startannut vauhdilla ja runsas lumimäärä sekä pakkasen puolella pysyttelevä lämpötila luovat aikaan sopivat olosuhteet talvimaisemista nauttimiselle tien päällä. Kotimaanmatkailu nostanut suosiotaan kesän tapaan myös nyt kaamoksen keskellä. Etätyötä tehdään edelleen mökeiltä käsin ja irtiottoja arjesta haetaan kotiseutumatkailun mahdollisuuksista.

Kesken talviajonkauden on hyvä pitää mielessä muutama asia renkaisiin ja yleiseen tieturvallisuuteen liittyen. Pimeä aika ja nopeasti muuttuvat olosuhteet tuovat oman haasteensa ja yllätyksellisyytensä matkantekoon, mutta muutamalla vinkillä ja säännöllisillä ajokaluston tarkistustoimenpiteillä varmistat turvallisen matkanteon.

Muista tarkistaa renkaiden ilmanpaineet, renkaiden kulutuspinta sekä nastojen kunto säännöllisesti
Talvella ilmanpainetta tulisi lisätä renkaisiin noin 0,2 baria enemmän kuin kesällä. Vajaapaineisena ajettu rengas voi päällisin puolin vaikuttaa hyväkuntoiselta, mutta on mahdollista että renkaan kudos on rikkoitunut sisäpuolelta. Asiantuntijat ovat apunasi renkaiden kunnon arvioinnissa.

Välivaihdolla saat renkaistasi enemmän irti. Epätasaisesti kuluneista renkaista paremmat tulisi aina asentaa auton taka-akselille pidon takaamiseksi
Lisää välivaihdosta täältä.

Varmista että autosi on huollettu ja sieltä löytyy tarvittava välineistö hätätilanteita varten
Esimerkiksi heijastinliivi, taskulamppu ja lämpimät hanskat sekä päähine ovat hyvä lisä auton talvivarustukseen.

Varaa aikaa lähtöön ja matkantekoon
Auton kunnollinen puhdistaminen ennen liikkeellelähtöä sekä riittävän matka-ajan varaaminen mahdollistaa kiireettömän ja turvallisen ajon.

Turvavälitä ja sopeuta ajosi vallitsevaan ympäristöön
Maantienopeudessa 80 km/h riittävä turvaväli on noin 80 metriä. Matka vastaa noin neljää sekuntia ajoajassa, huonossa kelissä reagointiaika on pidempi.

Tiedä minne soittaa kun tarvitset apua tienpäällä
Auton jäädessä tienpäälle on apua löytyy esimerkiksi Autoliiton tiepalvelunumeroista.