Kesärengashankinnan ABC

Suomen pohjoinen tiestö ja kesän ajo-olosuhteet ovat renkaille armottomat. Kesärenkaiden tulee toimia alkukevään viileistä keleistä, aina kuumimman kesän yli syksyn kaatosateisiin. Muuttuvien sääolosuhteiden lisäksi karkea asfaltti, kuoppaiset sivutiet ja soraiset mökkitiet asettavat korkeat vaatimukset kesärenkaiden suorituskyvylle.

Laatua mitataan usean ominaisuuden kautta – märkäpito, kulutuskestävyys, vierinvastus sekä melutaso ovat kesärenkaiden suorituskyvyn indikaattoreita. Kesärenkaat voidaan ominaisuuksien ja hinnan puolesta jaotella karkeasti kolmeen eri kategoriaan.

Mikäli uusien renkaiden hankinta on edessä, niin tällä pääset alkuun omien tarpeiden kartoituksessa!

Premium-renkaat

Premium-renkaat ovat pitkän linjan testimenestyjiä, joiden pitoon ja ajokäytökseen voit luottaa kaikissa olosuhteissa. Mikäli vietät paljon aikaa autonratissa ja arvostat ajomukavuutta, turvallisuutta sekä kulutuskestävyyttä, ovat Premium-renkaat paras vaihtoehto.
Premium-renkaat tarjoavat viimeisimmän teknologian myötä huippuunsa viritettyä suorituskykyä, sekä taloudellisuutta kesäteille.

Premium-renkaita on saatavilla myös erityisominaisuuksilla varusteltuina. Silent-teknologia mahdollistaa erityisen hiljaisen ajon, XL-kantavuus suuremmat kuormat ja erityis-kylkivahvistukset ja vannesuojaukset hyvän iskunkestävyyden haastavimmissakin olosuhteissa. Moni rengasvalmistaja tarjoaa ykköstuotteilleen myös takuun korjauskelvottomaksi hajonneelle renkaalle.

Quality-renkaat

Quality-renkaat ovat oiva valinta laatutietoiselle autoilijalle, jolle renkaan hyvä suorituskyky ja varmuus ovat tärkeitä ominaisuuksia, mutta jonka ajosuoritteet pysyvät kohtuullisina.

Keskihintaluokan tuotteina kyseisen kategorian renkaat tulevat yleisesti Premium-valmistajien tehtailta ja niissä on hyödynnetty aikaisempien vuosien teknologiaa kumiseoksen sekä pintakuvioinnin osalta.

Quality-renkaat ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomainen valinta, eikä kuljettaja joudu tinkimään turvallisuudesta tai ajomukavuudesta. Kehityksen uusimmista innovaatioista ei kyseisillä renkailla pääse nauttimaan, mutta matkanteko on vakaata ja hankintahinta on edullisempi kuin Premium-renkaissa.

Budget-renkaat

Lyhyitä työmatkoja ja kauppareissuja taittaville autoilijoille budget-renkaat ovat hyvä vaihtoehto.

Nimensä mukaisesti renkaat ovat hankintahinnaltaan edulliset, joskin kuljettaja joutuu tällöin tinkimään kulutuskestävyydestä, hiljaisesta melutasosta sekä matalasta vierinvastuksesta. Vuosittaisten tiellä vietettyjen kilometrien jäädessä vähäisiksi, toimivat uudet budget-renkaat näppäränä ja huokeana vaihtoehtona vastuulliselle kuljettajalle.

 

Uusien renkaiden hankinnassa autoilijan omat preferenssit, ajoneuvo ja vuosittainen kilometrisuorite vaikuttavat merkittävästi kokonaislaatukokemukseen. Asiantuntijaliikkeillä on valtava määrä taustaa ja näkemystä eri merkkien ja mallien toiminnallisuuksista; sudenkuopat välttääkseen kannattaakin turvautua ammattilaisen apuun. Sen lisäksi liikkeeltä ostetuilla renkailla sekä työllä on myös takuu.

Rengasvalinta on lähtökohtaisesti aina kompromissi – ammattilainen osaa kysyä sinulta oikeat kysymykset parhaan mahdollisen vaihtoehdon kartoittamikseksi.