Katsaus vuoteen 2021

Haastava vuosi on kääntynyt positiivisen puolelle – ja tulevaisuus näyttää sitäkin toiveikkaammalta

Vuosi 2021 on ollut koko rengasalalle haasteellinen. Niin ketju-, kuin kauppiastasolla on jouduttu reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja mukauttamaan totuttuja käytäntöjä uusien haasteiden edessä. Nousseet materiaali- ja logistiikkakustannukset, sekä viivästykset ja puutteet saatavuudessa ovat tuoneet oman lisämausteensa vuoteen 2021 jokaiselle alan toimijalle.

Vuosittaiset yhteistapaamiset ovat ketjun toimintojen osalta olleet säpissä jo lähes kaksi vuotta. Kauppiaiden koulutus ja ketjutoimintojen läpikäynti on näin ollen toteutettu pitkälti henkilökohtaisin kauppiaskäynnein. Iloksemme voimme todeta tämän olleen toivottu, kaivattu ja positiivinen lisä – yhdessä suunnittelemalla moni kauppias on onnistunut tekemään historiansa parasta tulosta kuluneen vuoden aikana. Kauppiaat ovat olleet vastaanottavaisia muutokselle sekä uskaltaneet katsoa liiketoimintojaan kriittisesti. Muuttuva maailma vaatii kykyä haastaa omaa tekemistä ja on ollut hienoa konkreettisesti huomata, että tahtotila ja kyky kentällä on tähän olemassa. Suuri harppaus ketjutason viestinnässä ja tiedonkulussa otettiin myös vuoden 2021 alussa RengasCenter-kauppiaille rakennetun intran, Varikon myötä. Hyväksi havaitut käytännöt jäävät voimaan myös jatkossa ja toivomme voivamme kokoontua pian normaaliin tapaan myös RengasCenter-päivien, ja keväisten myyntikokousten yhteydessä.

Vuoden 2021 aikana ketjumme verkostoa vahvistamaan on liittynyt RengasCenter Kangasala (Rengas-AT Oy) sekä RengasCenter Porttipuisto (Star Rengas Oy). Lisäksi RengasCenter Hämeenkyrö on kuluneen vuoden aikana saanut uuden yrittäjän puikkoihinsa.

Myös asiakastyöstä ja tapahtumista on jouduttu kuluneen vuoden aikana tinkimään, sekä mukautumaan kulloinkin voimassa oleviin rajoituksiin. Onneksemme maailma on alkanut tältä osin aukeamaan ja on ollut hienoa kuulla, että kaipuu asiakastilaisuuksiin sekä yhteiseen kasvokkain tapahtuvaan kontaktiin on ollut molemmin puoleinen. Power Truck Show elokuussa Härmässä valoi myös toivoa tulevasta ja vuoden 2022 aikana tarkoituksemme on olla mukana täysimääräisesti neljässä eri kuljetus- ja urakointialan messutapahtumassa.

5.-7.5.2022 MAXPO, Hyvinkää
19.-21.5.2022 KULJETUS 2021, Jyväskylä
12.-13.8.2022 Power Truck Show, Härmä
1.-3.9.2022 FinnMetko, Jämsä

Tänäkin vuonna matkassamme on kulkenut jälleen suuri määrä upeita yhteistyökumppaneita. Joustavuus, ongelmanratkaisukyky sekä konkreettinen apu kauppiaiden päivittäisessä tekemisessä on ollut korvaamatonta erityisesti näinä aikoina. Maailmantilanteen aiheuttamia haasteita ei kukaan taklaa yksinään, vaan porukassa on voima. Suunnitelmallisuus ja pitkäjänteisyys on menestyksekkään yhteistyön perusta ja tämä tie on kaksisuuntainen – haluamme olla jatkossakin lojaali sekä luotettava jakelukanava markkinoiden parhaille tuotteille.

Vuosi 2021 on antanut osviittaa siitä, miltä markkinat tulevat näyttämään myös vuonna 2022 ja mitä yksittäiseltä kauppiaalta, sekä ketjulta vaaditaan kilpailussa mukana pysymiseen. Olemme tähän valmiimpia kuin koskaan ennen ja otamme innolla vastaan tulevan vuoden 2022!

Teksti ja kuvat: Sanni Salonen