Kohti syksyä positiivisin näkymin

Suomimatkailu on pitänyt tiet vilkkaina

Kesä on ollut tieliikenteen osalta erittäin vilkas. Matkailuautojen osto- ja vuokraustoiminta on ollut edellisvuosiin verrattuna ennätyksellisellä tasolla. Myös henkilöautoilla on liikuttu aktiivisesti ympäri Suomen erityisesti luonnonpuistojen läheisyyteen ja mökkeilemään.

RengasCenter-liikkeet ovat saaneet palvella asiakkaita normaaliin tapaan ja kesärenkaiden saatavuus on ollut hyvällä tasolla. Kesälomakauden loppuessa on hyvä muistaa tarkistaa renkaiden kulutuspinnan riittävyys myös arkiajoihin ja syksyn sadekeleihin.

[ KATSO LÄHIN LIIKKEESI ]

Valmiina tulevaan kauteen

Rengashotelleissa säilössä olevat talvirenkaat ovat edellistalven jäljiltä pääsääntöisesti erittäin kehnossa kunnossa etenkin Etelä-Suomessa. Talvi 2019-2020 ei tarjonnut todellisia ääriolosuhteita lumen tai pakkasen puolesta ja moni kuljettaja ajoikin talvirenkaansa todella loppuun sulilla teillä. Aktiiviseen renkaiden vaihtobuumiin on varauduttu liikkeillä hyvin ja talviennakoita on varastoitu jo hyvissä ajoin tulevaa kautta ajatellen.

1.6.2020 uudistuneen tieliikennelain muutokset ja niiden vaikutus talviautoiluun tuo oman mausteensa tulevaan. Kuljettajien omaa vastuuta asianmukaisesta rengastuksesta korostavat säädännöt ovat todellisessa testissä loppuvuodesta.

[ LUE LISÄÄ UUDESTA TIELIIKENNELAISTA JA SEN VAIKUTUKSISTA TALVIAUTOILUUN ]